Balladen om Fröken...

Det är fredagkväll, Så ska det låta är på tv:n och Patrik är ute med jobbet och bowlar. Själv ska jag gå och lägga mig tidigt för att vara på praktiken klockan 07.00 imorgon. Efter praktiken blir det nog en snabb tupplur innan det bär av till Carro för en födelsedagsfest! Det ska bli kul, men inte för kul för klockan 13.30 på söndagen ska jag återigen vara på praktiken. Inget mig emot faktiskt, småbarnen är fantastiska! Det negativa är ju att de är sjuka...

Nåväl, när jag sitter här framför tv:n och hör Brolle stämma upp i skönsång så inser jag återigen att norrländska är den skönaste dialekten. Hade det inte varit för att jag varit förlovad och hade en sambo så skulle jag nog leta mig norrut.

Den andra saken jag insåg var att jag lyssnar på för lite svenska visor. Det är med andra ord för lite Cornelis i mina högtalare. Han må ha varit från Nederländerna, och en kvinnokarl, men skriva svenska visor, det kunde han! Svenska visförfattare borde lyftas fram mera och inte glömmas bort.

Jag ska be att få ställa upp med en visa om en tupp
 Som var gammal och utsliten impotent och väderbiten.
Hönsen klagade och gnällde för han dem ej tillfredställde
de skrev på en petition 'Ge vår tupp förtidspension' (sa dom)
....

Agda skämdes och grät och tjöt var gång tuppen en fjäder snöt
Och en dag blev det för mycket agda skvek för det inre trycket
för sorgen och kärlekskvalen och nästa gång han kom blev Agda galen
och hon skrek ut i falsett "Hörru du din jävla sprätt!" (sa hon)

"Nu vill jag ha ett ärligt svar varför du mina fjädrar tar
Varför nobbar du mig i ett kör det du med de andra hönsen gör?"
Tuppen svarade smått generat; "
Du, jag älskar dig passionerat, allt du ber om det ska du få
 - Men jag vill ha dig naken då"


Tiden är ...

Tiden är något som man ska vara rädd om. I min värld försvinner den fortare än jag hinner reagera och ta vara på den.

I fyra veckor har dagar och nätter ägnats åt ett PM och alla seminarier runtomkring. Ett psyksikt helvete. I kväll blir PM:et klart och imorgon ska Patriks födelsedag firas med vin och middag på Jensens. Då båda är lediga på måndag så har vi all rätt i världen att dricka vin på en söndag. Och som jag har längtat! Flaskan har stått (eller snarare hängt på en vinställning vi fick från Thailand av Kristina) i skåpet länge nog nu.

Jag är även less på vintern nu! Januari var oändligt lång.. februari har börjat bra och redan nästa helg har halva månaden gått! Och redan nästa helg kommer Åsa hit! Då blir det en romantisk alla-hjärtansdagmiddag på lördagen med efterföljande tentafest på kåren! Det skulle visst drickas vin då också. Härligt!

Den 16:e börjar jag min praktik. Först 5 veckor på Neonatal (spädbarn), sen 8 veckor på en Ortopedavdelning.. och så 2 veckor på Akutmottagningen och HIA i Köping. Med andra ord så är det snart slut på lektioner för i år! Har "bara" 5 stora inlämningsuppgifter och en Salstenta kvar då.

21:a denna månad ska jag ha tjejmiddag för att fira min födelsedag, undrar just vad jag ska bjuda på?

Har blivit utmanad av Marlen, men den tar vi en  annan gång.

Vad har folk att säga om Sundsvall? Vill man bo där?

RSS 2.0