All around us are familiar faces, worn out places.

Snart är det slut. Slut på praktiken, slut på april. Slut på skolan är det också snart. Ungefär 711 uppgifter kvar att göra för att slutföra alla kurser och fem veckor i Köping. Det ska bli kul! Har blivit placerad på en avdelning som har hand om mag-, tarm- och leversjukdomar. Samt blodssjukdomar och sårvård. Det ska bli väldigt intressant, hoppas de är snälla mot mig.

Idag kom Peter hit. En hel vecka ska han spendera här. Alltid kul med besök!

Jag har kommit fram till att alla mina vänner måste flytta närmare Västerås. Marlen får flytta till Stockholm, Linn också. Och Johan får flytta hit. Till Västerås. Jag har kommit fram till att jag spenderar på tok för lite tid med honom! Två gånger per år är i minsta laget.

Jag har absolut ingenting emot klimatet "här i söder". Solen skiner, det är varmt och jag vill ha sommar. 8 veckor i Jämtland, 2 i Västerås och 1 utomlands. En vecka är mindre än några månader. Tyvärr. Jag vill åka bort, långt bort. Se världen och träffa människor och möta olika kulturer. Jag vill se berg och djupa dalar, sjöar och hav, fiskar och dinosaurier. Allt. Ibland kommer rastlösheten över mig och det kliar i fingrarna. Kikar runt lite på vad en biljett skulle kosta? Drömmarna flyger iväg till en strand, ett berg eller en liten by i Sydamerika. Chile kanske? Jag måste få komma iväg, jag vet inte när, jag vet inte hur. Men det måste jag. En gång var det nära, fick jag veta. Jag undrar jag hur det hade blivit. Nåja, det kommer en tid för allt har jag hört.


I've been spendin' way too long checkin' my tongue in the mirror.

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Ungefär som i morse när jag kom till min praktikplats och min handledare inte var där. Hon var sjuk. Då blev det till att ragga upp någon annan stackare att tortera ett tag. Sagt och gjort. Förmiddagen gick förbi snabbt och smärtfritt och jag blev inte så dåligt bedömd på halvtidsbedömningen! Eftermiddagen spenderades med Lisa, huvudsjuksköterskan, och lika så morgondagen.

På kalaset i lördags så kom ett gammalt Playstationspel upp på tal. Apescape hette det. Det spelade jag och en kompis dygnet runt för ungefär 10 år sedan. Det är bland de roligaste spelen jag någonsin spelat! And guess what. Jag har fått tag på det! Grafiken är väl inte den bästa på våran tv.. men så mycket som jag har längtat efter det spelet så gör det ingenting. Linda is happy!

Imorgon är det förfest för Linnea och Elin, men det blir lugnt. Ska upp och praktisera på lördag kl 7. Då är det inte läge att vara bakis. Men det ska bli kul att träffa alla tjejer igen.. praktiken gör ju att alla blir asociala varelser. Tur att jag träffar Johan#2 i princip varje dag på praktiken. That?s nice.

Jag måste ta och maila min hyresvärd snart. Vi ska få nya tapeter i sovrummet, men de tapeter vi får välja ibland kommer inte jag och Patrik överens om! Då ska jag fråga om vi får välja någon annan tapet och betala mellanskillnaden. Hoppas han går med på det.

I mitten av augusti bär det av utomlands en vecka! En sista minuten-resa är inplanerad innan skolan drar igång igen. Härligt härligt.

Nej, nu ska jag leta skjorttyg. Det är kvällens uppgift. Wish me luck!

Lay a whisper on my pillow..

Det finns de som har klagat och påpekat att jag inte är så aktuell med min blogg. Jag nämner inga namn (Johan, Marlen) och de har helt rätt! Det var rent ut sagt en evighet sen jag präntade ner något.

Nåväl, skolan är i princip slut för den här terminen. Har ungefär 8 veckors praktik kvar, och sen blir det en hel sommar i Jämtland. Appropå jämtland så var jag där senast nu i helgen. Svärfars 50årsfest var hur kul som helst! Mor och far var där och jag fick bugga med en kille som "nästan" hade börjat tävlingsdansat. Gratis alkohol var det också, och god mat!

Dagen innan kalaset firades med dans på bygdegården i Tandsbyn. Det är något man inte gör varje dag, men helt klart något jag ska göra igen!

I samband med helgen så träffade jag Marlen! Det var så trevligt så jag blir glad ända in i benmärgen bara jag tänker på det.. hoppas nästan att det blir en flytt för henne.. men det hoppas jag bara i smyg. Så jag inte påvekar något!

Just nu borde jag egentligen fylla i en halvtidsbedömning inför praktiken imorgon. Men det hinns nog det med. Och en lapp som ska skickas till Lasarettet i Köping som är min nästa praktikplats. "En annan del av Köping".

Under praktiken så har träningen fått komma i skymundan. Jag springer så mycket i korridorer och trappor när jag jobbar så jag orkar helt enkelt inte åka till gymmet efter det. Men jag borde skärpa till mig snart. Jag mår inte bra av att inte träna. Varken fysiskt eller psykiskt. Mest psykiskt. Jag hoppas iaf att jag jobbar många kvällar i sommar och att det är bra väder. Då får bilen stå och vila och pappas cykel jobba.

Oh well, nu ska jag kvällsfika på lite nyponsoppa och mandelbiskvier.

Peace and out!

RSS 2.0